Marlies Feenstra rondt proefschrift af

30 april 2021 0 reacties

Stop benaderen nieuwe patiënten voor Seniorlines

2 juni 2020 0 reacties

De mensen achter SeniorLines: hoogleraar Sophia de Rooij

26 november 2018 0 reacties Interviews
Sinds haar jeugd was Sophia de Rooij, hoogleraar Interne Geneeskunde aan het UMCG en coördinator van SeniorLines, gefascineerd door verouderingsprocessen.
Meer lezen

De mensen achter SeniorLines: onderzoeker Luka Brouwer

15 november 2018 0 reacties Interviews
Luka Brouwer, pas afgestudeerd als bewegingswetenschapper, onderzoekt in het kader van SeniorLines welke interventies er kunnen worden ingezet om ouderen in het ziekenhuis meer te laten bewegen.
Meer lezen

De mensen achter SeniorLines: onderzoeker Marlies Feenstra

15 november 2018 0 reacties Interviews
Voor haar promotieonderzoek bij SeniorLines kijkt bewegingswetenschapper Marlies Feenstra naar het fysiek functioneren van ziekenhuispatiënten over de tijd.
Meer lezen

De mensen achter SeniorLines: onderzoeker Carolien Jansen

31 oktober 2018 0 reacties Interviews
Carolien Jansen houdt zich bezig met de basis van SeniorLines: data en databeheer. Want alle gegevens die uit de interviews met ouderen komen, moeten op de juiste manier worden verwerkt, geordend en geanalyseerd.
Meer lezen

De mensen achter SeniorLines: onderzoeker Maartje van der Kluit

12 oktober 2018 0 reacties Interviews
Maartje van der Kluit is verpleegkundige in hart en nieren, maar maakt nu tijdelijk een uitstapje naar de wetenschap met haar promotieonderzoek bij SeniorLines.
Meer lezen

Duizendste patiënt SeniorLines

31 januari 2018 0 reacties Actueel
Op 31 januari 2018 heeft het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde (UCO) voor SeniorLines de duizendste patiënt geïncludeerd!
Meer lezen

Wat is de beste plek voor de oudere patiënt?

Margriet Bos van UMCG Kennisinzicht interviewt collega Ruth Hiltermann-Tilanus met oog op haar bijdrage aan het onderzoeksproject SeniorLines van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde in het UMCG.
Meer lezen

Trouw: ‘Opa had nooit wat’

Wat behandelt de dokter wel en wat niet? Tachtigers worden steeds fitter en komen in aanmerking voor operaties die ze vroeger niet kregen. Maar voor wie is dat weggelegd?
Meer lezen