Vacature student dataverzameling voor SeniorLines

6 december 2018 0 reacties
Ben je student geneeskunde, psychologie, bewegingswetenschappen of een andere relevante studie en zit je in je derde jaar van je Bachelor of in je Master? Wij zijn per direct op zoek naar een student die ons ondersteuning biedt bij de dataverzameling van het SeniorLines onderzoek.
Meer lezen

De mensen achter SeniorLines: onderzoeksmedewerker Adriëlla van der Veen

3 december 2018 0 reacties Interviews
Als onderzoeksmedewerker bij SeniorLines loopt Adriëlla van der Veen, vorig jaar afgestudeerd als bewegingswetenschapper, dagelijks tien afdelingen in het ziekenhuis af om ouderen te interviewen en daarmee data op te halen voor het onderzoek.
Meer lezen

De mensen achter SeniorLines: hoogleraar Sophia de Rooij

26 november 2018 0 reacties Interviews
Sinds haar jeugd was Sophia de Rooij, hoogleraar Interne Geneeskunde aan het UMCG en coördinator van SeniorLines, gefascineerd door verouderingsprocessen.
Meer lezen

De mensen achter SeniorLines: onderzoeker Luka Brouwer

15 november 2018 0 reacties Interviews
Luka Brouwer, pas afgestudeerd als bewegingswetenschapper, onderzoekt in het kader van SeniorLines welke interventies er kunnen worden ingezet om ouderen in het ziekenhuis meer te laten bewegen.
Meer lezen

De mensen achter SeniorLines: onderzoeker Marlies Feenstra

15 november 2018 0 reacties Interviews
Voor haar promotieonderzoek bij SeniorLines kijkt bewegingswetenschapper Marlies Feenstra naar het fysiek functioneren van ziekenhuispatiënten over de tijd.
Meer lezen

De mensen achter SeniorLines: onderzoeker Carolien Jansen

31 oktober 2018 0 reacties Interviews
Carolien Jansen houdt zich bezig met de basis van SeniorLines: data en databeheer. Want alle gegevens die uit de interviews met ouderen komen, moeten op de juiste manier worden verwerkt, geordend en geanalyseerd.
Meer lezen

De mensen achter SeniorLines: onderzoeker Maartje van der Kluit

12 oktober 2018 0 reacties Interviews
Maartje van der Kluit is verpleegkundige in hart en nieren, maar maakt nu tijdelijk een uitstapje naar de wetenschap met haar promotieonderzoek bij SeniorLines.
Meer lezen

Duizendste patiënt SeniorLines

31 januari 2018 0 reacties Actueel
Op 31 januari 2018 heeft het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde (UCO) voor SeniorLines de duizendste patiënt geïncludeerd!
Meer lezen

Wat is de beste plek voor de oudere patiënt?

Margriet Bos van UMCG Kennisinzicht interviewt collega Ruth Hiltermann-Tilanus met oog op haar bijdrage aan het onderzoeksproject SeniorLines van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde in het UMCG.
Meer lezen

Trouw: ‘Opa had nooit wat’

Wat behandelt de dokter wel en wat niet? Tachtigers worden steeds fitter en komen in aanmerking voor operaties die ze vroeger niet kregen. Maar voor wie is dat weggelegd?
Meer lezen